Εμπαπέ και Χάαλαντ: Η νέα εποχή του ποδοσφαίρου έχει ήδη ανατείλει
2021-02-19 16:17Το Champions League επέστρεψε αυτήν την εβδομάδα μετά από την καθιερωμένη χειμερινή διακοπή με τη νοκ άουτ φάση και νομίζω κανείς δε θα διαφωνήσει πως τα πρόσωπα αυτών των πρώτων παιχνιδιών ήταν δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι συνεχίζουν να μας καταπλήσσουν από τότε που βρέθηκαν στο προσκήνιο και των οποίων τα ονόματα φαίνεται πως θα σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή του ποδοσφαίρου. Κίλιαν Εμπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ έκαναν απίστευτα πράγματα απέναντι σε Μπάρτσελόνα και Σεβίλλη αντίστοιχα, κάνοντάς μας να συνειδητοποιοήσουμε για ακόμη μία φορά πως παρακολουθούμε το ξεκίνημα της βασιλείας δύο νέων ποδοσφαιρικών φαινομένων τα οποία κανείς δεν ξέρει ακόμη μέχρι που μπορεί να φτάσουν.
Ο Γάλλος σούπερ σταρ ήταν πραγματικά σε τρελά κέφια απέναντι στη “Μπάρτσα” στο “Καμπ Νου”, αφού με τα τρία γκολ που πέτυχε σημείωσε το πρώτο του χατ τρικ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης που βρίσκει τρεις φορές δίχτυα στην έδρα των “μπλαουγκράνα” στο Champions League, μετά τον σπουδαίο Αντρέι Σεφτσένκο που το είχε πετύχει με τη φανέλα της Ντιναμό Κιέβου το 1997. Πέρα από τα τρία γκολ, ο Εμπαπέ ήταν πραγματικά άπιαστος σε εκείνο το παιχνίδι, ταλαιπωρώντας αφάνταστα τους αμυντικούς της Μπαρτσελόνα οι οποίοι δε μπορούσαν με κανέναν τρόπο να τον σταματήσουν. Όσο για τη μηχανή των γκολ που λέγεται Χάαλαντ, τίναξε δυο φορές τα δίχτυα στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με τη Σεβίλλη, συνεχίζοντας το ασταμάτητο κρεσέντο του στο σκοράρισμα, ενώ είχε και μία ασίστ. Με αυτά τα δύο γκολ έφτασε συνολικά τα οκτώ στη φετινή διοργάνωση και πέρασε μόνος πρώτος στην κορυφή των σκόρερ.
Φυσικά δεν περιμέναμε αυτό το παιχνίδι για να μάθουμε τι μπορεί να κάνουν οι δυο τους στο χορτάρι, όμως κάτι τέτοιες βραδιές στο υψηλότερο επίπεδο είναι που μας πείθουν ακόμη περισσότερο πως εδώ και μερικά χρόνια γινόμαστε μάρτυρες κάτι σπουδαίου. Ο Εμπαπέ έγινε γνωστός στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό στο δεύτερο μισό της περιόδου 2016-17, όταν σε ηλικία ακόμη 18 ετών σκόραρε στο ένα μετά το άλλο νοκ άουτ παιχνίδια του Champions League ως παίκτης εκείνης της καταπληκτικής Μονακό που έφτασε μέχρι τους “4” της διοργάνωσης και πήρε το πρωτάθλημα στη Γαλλία. Από το καλοκαίρι του 2017 δε που βρίσκεται στην ομάδα της γενέτειράς του, την Παρί Σεν Ζερμέν, έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και μετρά μέχρι τώρα 111 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της, ξεπερνώντας πρόσφατα τον άλλοτε χαρισματικό σκόρερ Πέδρο Παουλέτα. Τον Χάαλαντ τον γνωρίζουμε λιγότερο καιρό, αλλά δε σταματά να μας αφήνει με το στόμα ανοικτό από τότε που συστήθηκε, στην αρχή της σεζόν 2019-20 όταν σκόραρε κατά ριπάς στους ομίλους με τη Ζάλτσμπουργκ (8 γκολ σε 6 ματς). Από τον Γενάρη του 2020, που πήρε μεταγραφή για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, μετρά 41 γκολ σε 42 παιχνίδια και αυτή η αναφορά από μόνη της αρκεί για να καταλάβουμε με τι περίπτωση έχουμε να κάνουμε.
Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί όταν μιλάμε για παίκτες 22 και 20 χρονών αντίστοιχα και το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι αν σταθούμε ειδικά στις επιδόσεις τους στο Champions League. Στη διοργάνωση των “αστεριών” ο Εμπαπέ έχει πετύχει συνολικά 24 γκολ μέχρι τώρα, ενώ ο Χάαλαντ 18, κάτι που σημαίνει πως ήδη σε τόσο νεαρή ηλικία είναι πάνω από πολλά μεγάλα ονόματα. Αλλά για να καταλάβουμε το μέγεθος των επιτευγμάτων τους, αρκεί να αντιπαραβάλλουμε τα στατιστικά τους με τους δύο μυθικούς ποδοσφαιριστές και σκόρερ του καιρού μας, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, σε αντίστοιχη ηλικία. Για παράδειγμα, λίγο πριν κλείσει τα 22, ο σούπερ σταρ της Παρί μετρούσε ήδη 21 γκολ στο Champions League, όταν σε εκείνη την ηλικία ο Μέσι είχε πετύχει 17, ενώ ο αρχισκόρερ της διοργάνωσης, Κριστιάνο, δεν είχε ανοίξει καν ακόμη λογαριασμό! Αντίστοιχα, λίγο πριν κλείσει τα 21 ο Νορβηγός στράικερ μετρά όπως είπαμε 18 τέρματα, όταν ο Μέσι στην ίδια ηλικία είχε 8! Φυσικά όλα αυτά δε σημαίνουν αναγκαστικά πως οι δυο τους μπορούν να ξεπεράσουν τον Αργεντινό και τον Πορτογάλο που για 15 και πλέον χρόνια κυριαρχούν απόλυτα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως είναι κάτι αν μη τι άλλο που προκαλεί θαυμασμό και πολλές προσδοκίες για το μέλλον.
Πέρα από τους αριθμούς, τα χαρακτηριστικά τους μέσα στο γήπεδο φανερώνουν ταλέντα που όμοιά τους σπάνια βγαίνουν. Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστό τον Εμπαπέ δεν είναι μόνο η τρομερή ταχύτητα, ο τρόπος που ξεφεύγει από τους αντιπάλους του και οι ντρίμπλες του, αλλά και το ότι έχοντας όλα αυτά τα στοιχεία παράλληλα είναι και ένας εξαιρετικός σκόρερ. Τα πλασέ του, οι εκτελέσεις του συν όλα τα υπόλοιπα συνθέτουν ένα τρομερό πακέτο ποδοσφαριστή που όμοιό του έχουμε να δούμε ίσως από την εποχή του Βραζιλιάνου Ρονάλντο, ο οποίος μπορεί να έχει... κατοχυρώσει και δικαίως τον χαρακτηρισμό “φαινόμενο”, όμως πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις παίκτες σαν τον Εμπαπέ και τον Χάαλαντ, όπως πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις και παίκτες σαν τον Μέσι και τον Κριστιάνο. Ο Εμπαπέ μπορεί να “χτυπήσει” και στον κενό χώρο αλλά και μέσα στην περιοχή με την ίδια αποτελεσματικότητα και ειδικά το δεύτερο το είδαμε και στο πρώτο του γκολ με τη Μπαρτσελόνα, όταν “τηλεμεταφέρθηκε” από το ένα σημείο στο άλλο και εκτέλεσε τον Τερ Στέγκεν, ένα γκολ που έμοιαζε πολύ με το πρώτο που είχε πετύχει κόντρα στην Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Ο Χάαλαντ, από την άλλη, είναι ένα... παράδοξο της φύσης. Για το... τεράστιο ύψος του (1,94) διαθέτει απίστευτη ταχύτητα και εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας, ενώ ο τρόπος που κινείται πολλές φορές μακριά από τη μπάλα για να βρεθεί σε θέση βολής, ο τρόπος που βάζει το κορμί του για να εκτελέσει αλλά και ο τρόπος με τον οποίο πολλές φορές εκτελεί, στέλνοντας με δύναμη σε πολλές περιπτώσεις τη μπάλα σε σημείο όπου ο τερματοφύλακας δε μπορεί να αντιδράσει, φανερώνουν έναν σκόρερ ολκής, μία περίπτωση εκτελεστή που ίσως αντίστοιχη δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν.
Ποιό θα είναι το μέλλον για αυτούς τους δύο; Για τον Εμπαπέ το... σήριαλ καλά κρατεί τους τελευταίους μήνες, αφού το συμβόλαιό του με την Παρί λήγει το καλοκαίρι του 2022, ο ίδιος ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα ανανεώσει και αν δεν το κάνει οι Παριζιάνοι ή θα τον πουλήσουν αυτό το καλοκαίρι ή θα τον χάσουν τζάμπα σε ενάμιση χρόνο. Η Ρεάλ Μαδρίτης τον έχει μετατρέψει εδώ και καιρό στον υπ' αριθμόν ένα μεταγραφικό της στόχο εν όψει της νέας εποχής αλλά λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να δώσει το υπέρογκο ποσό που θα απαιτήσει η Παρί για να τον παραχωρήσει, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες. Από την άλλη, ο Χάαλαντ δεσμεύεται ως το 2024 με τη Μπορούσια, η περίφημη ρήτρα των 75 εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχει λέγεται πως ισχύει από το καλοκαίρι του 2022 και όχι από αυτό, όμως φαντάζει απίθανο να μπορέσουν οι Βεστφαλοί να τον κρατήσουν ειδικά αν δεν καταφέρουν να βγουν στο Champions League της επόμενης χρονιάς. Οι μεγάλοι της Premier League τον θέλουν σαν τρελοί, η Ρεάλ επίσης και ο Νορβηγός θα γίνει μήλον της έριδος για τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους.
Όπου και να είναι το μέλλον τους, οι δυο τους μοιάζουν έτοιμοι να κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα τα επόμενα χρόνια, παίρνοντας τη σκυτάλη από Μέσι και Ρονάλντο. Και το ότι κατέπληξαν τους πάντες την εβδομάδα που οι δύο τελευταίοι δε μπόρεσαν να γίνουν καθοριστικοί για τις ομάδες του έχει ίσως τον δικό του συμβολικό χαρακτήρα, το πέρασμα της σκυτάλης σιγά σιγά από τη μια γενιά στην επόνμενη. Δεν ξέρουμε αν θα φτάσουν ποτέ στα επίπεδα του “pulga” και του “CR7”, των οποίων τα μυθικά επιτεύγματα έχουν εκτοξεύσει τον πήχη των απαιτήσεων για όλους τους ποδοσφαιριστές, όμως με βάση τα όσα έχουν δείξει ως τώρα φαίνεται πως είναι έτοιμοι να αφήσουν εποχή. Ο χρόνος θα δείξει.
Το Champions League επέστρεψε αυτήν την εβδομάδα με τη νοκ άουτ φάση μετά από την καθιερωμένη χειμερινή διακοπή και νομίζω κανείς δε θα διαφωνήσει πως τα πρόσωπα αυτών των πρώτων παιχνιδιών ήταν δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι συνεχίζουν να μας καταπλήσσουν από τότε που βρέθηκαν στο προσκήνιο και των οποίων τα ονόματα φαίνεται πως θα σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή του ποδοσφαίρου. Κίλιαν Εμπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ έκαναν απίστευτα πράγματα απέναντι σε Μπάρτσελόνα και Σεβίλλη αντίστοιχα, κάνοντάς μας να συνειδητοποιοήσουμε για ακόμη μία φορά πως παρακολουθούμε το ξεκίνημα της βασιλείας δύο νέων ποδοσφαιρικών φαινομένων τα οποία κανείς δεν ξέρει ακόμη μέχρι που μπορεί να φτάσουν.
Ο Γάλλος σούπερ σταρ ήταν πραγματικά σε τρελά κέφια απέναντι στη “Μπάρτσα” στο “Καμπ Νου”, αφού με τα τρία γκολ που πέτυχε σημείωσε το πρώτο του χατ τρικ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης που βρίσκει τρεις φορές δίχτυα στην έδρα των “μπλαουγκράνα” στο Champions League, μετά τον σπουδαίο Αντρέι Σεφτσένκο που το είχε πετύχει με τη φανέλα της Ντιναμό Κιέβου το 1997. Πέρα από τα τρία γκολ, ο Εμπαπέ ήταν πραγματικά άπιαστος σε εκείνο το παιχνίδι, ταλαιπωρώντας αφάνταστα τους αμυντικούς της Μπαρτσελόνα οι οποίοι δε μπορούσαν με κανέναν τρόπο να τον σταματήσουν. Όσο για τη μηχανή των γκολ που λέγεται Χάαλαντ, τίναξε δυο φορές τα δίχτυα στην επίσκεψη της Ντόρτμουντ στο "Σάντσεθ Πιθχουάν", συνεχίζοντας το ασταμάτητο κρεσέντο του στο σκοράρισμα, ενώ είχε και μία ασίστ. Με αυτά τα δύο γκολ έφτασε συνολικά τα οκτώ στη φετινή διοργάνωση και πέρασε μόνος πρώτος στην κορυφή των σκόρερ.
Φυσικά δεν περιμέναμε αυτό το παιχνίδι για να μάθουμε τι μπορεί να κάνουν οι δυο τους στο χορτάρι, όμως κάτι τέτοιες βραδιές στο υψηλότερο επίπεδο είναι που μας πείθουν ακόμη περισσότερο πως εδώ και μερικά χρόνια γινόμαστε μάρτυρες κάτι σπουδαίου. Ο Εμπαπέ έγινε γνωστός στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό στο δεύτερο μισό της περιόδου 2016-17, όταν σε ηλικία ακόμη 18 ετών σκόραρε το ένα μετά το άλλο γκολ στα νοκ άουτ παιχνίδια του Champions League ως παίκτης εκείνης της καταπληκτικής Μονακό που έφτασε μέχρι τους “4” της διοργάνωσης και πήρε το πρωτάθλημα στη Γαλλία. Από το καλοκαίρι του 2017 δε που βρίσκεται στην ομάδα της γενέτειράς του, την Παρί Σεν Ζερμέν, έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και μετρά μέχρι τώρα 111 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της, ξεπερνώντας πρόσφατα τον άλλοτε χαρισματικό σκόρερ Πέδρο Παουλέτα. Έχει πάρει ό, τι τρόπαιο κυκλοφορεί στη Γαλλία, ενώ φυσικά είναι ήδη από 19 ετών παγκόσμιος πρωταθλητής με τους "τρικολόρ", αποτινάσσοντας από νωρίς το βάρος της διάκρισης με την εθνική του ομάδα που άλλοι παίκτες κουβαλάνε για χρόνια (βλέπετε Μέσι).Τον Χάαλαντ τον γνωρίζουμε λιγότερο καιρό, αλλά δε σταματά να μας αφήνει με το στόμα ανοικτό από τότε που συστήθηκε, στην αρχή της σεζόν 2019-20 όταν σκόραρε κατά ριπάς στους ομίλους με τη Ζάλτσμπουργκ (8 γκολ σε 6 ματς). Από τον Γενάρη του 2020, που πήρε μεταγραφή για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, μετρά 41 γκολ σε 42 παιχνίδια και αυτή η αναφορά από μόνη της αρκεί για να καταλάβουμε με τι περίπτωση έχουμε να κάνουμε.
Εμπαπέ και Χάαλαντ σε στιγμιότυπο από την περσινή συνάντηση της Παρί με τη Ντόρτμουντ στους "16" του Champions League
Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί όταν μιλάμε για παίκτες 22 και 20 χρονών αντίστοιχα και το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι αν σταθούμε ειδικά στις επιδόσεις τους στο Champions League. Στη διοργάνωση των “αστεριών” ο Εμπαπέ έχει πετύχει συνολικά 24 γκολ μέχρι τώρα, ενώ ο Χάαλαντ 18, κάτι που σημαίνει πως ήδη σε τόσο νεαρή ηλικία είναι πάνω από πολλά μεγάλα ονόματα. Αλλά για να καταλάβουμε το μέγεθος των επιτευγμάτων τους, αρκεί να αντιπαραβάλλουμε τα στατιστικά τους με τους δύο μυθικούς ποδοσφαιριστές και σκόρερ του καιρού μας, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, σε αντίστοιχη ηλικία. Για παράδειγμα, λίγο πριν κλείσει τα 22, ο σούπερ σταρ της Παρί μετρούσε ήδη 21 γκολ στο Champions League, όταν σε εκείνη την ηλικία ο Μέσι είχε πετύχει 17, ενώ ο αρχισκόρερ της διοργάνωσης, Κριστιάνο, δεν είχε ανοίξει καν ακόμη λογαριασμό! Αντίστοιχα, λίγο πριν κλείσει τα 21 ο Νορβηγός στράικερ μετρά όπως είπαμε 18 τέρματα, όταν ο Μέσι στην ίδια ηλικία είχε 8! Φυσικά όλα αυτά δε σημαίνουν αναγκαστικά πως οι δυο τους μπορούν να ξεπεράσουν τον Αργεντινό και τον Πορτογάλο που για 15 και πλέον χρόνια κυριαρχούν απόλυτα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως είναι κάτι αν μη τι άλλο που προκαλεί θαυμασμό και πολλές προσδοκίες για το μέλλον.
Πέρα από τους αριθμούς, τα χαρακτηριστικά τους μέσα στο γήπεδο φανερώνουν ταλέντα που όμοιά τους σπάνια βγαίνουν. Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστό τον Εμπαπέ δεν είναι μόνο η τρομερή ταχύτητα, ο τρόπος που ξεφεύγει από τους αντιπάλους του και οι ντρίμπλες του, αλλά και το ότι έχοντας όλα αυτά τα στοιχεία παράλληλα είναι και ένας εξαιρετικός σκόρερ. Τα πλασέ του, οι εκτελέσεις του συν όλα τα υπόλοιπα συνθέτουν ένα τρομερό πακέτο ποδοσφαριστή που όμοιό του έχουμε να δούμε ίσως από την εποχή του Βραζιλιάνου Ρονάλντο, ο οποίος μπορεί να έχει... κατοχυρώσει και δικαίως τον χαρακτηρισμό “φαινόμενο”, όμως πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις παίκτες σαν τον Εμπαπέ και τον Χάαλαντ, όπως πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις και παίκτες σαν τον Μέσι και τον Κριστιάνο. Ο Εμπαπέ μπορεί να “χτυπήσει” και στον κενό χώρο αλλά και μέσα στην περιοχή με την ίδια αποτελεσματικότητα και ειδικά το δεύτερο το είδαμε και στο πρώτο του γκολ με τη Μπαρτσελόνα, όταν “τηλεμεταφέρθηκε” από το ένα σημείο στο άλλο και εκτέλεσε τον Τερ Στέγκεν, ένα γκολ που έμοιαζε πολύ με το πρώτο που είχε πετύχει κόντρα στην Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Ο Χάαλαντ, από την άλλη, είναι ένα... παράδοξο της φύσης. Για το... τεράστιο ύψος του (1,94) διαθέτει απίστευτη ταχύτητα και εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας, ενώ ο τρόπος που κινείται μακριά από τη μπάλα για να βρεθεί σε θέση βολής, ο τρόπος που βάζει το κορμί του για να εκτελέσει αλλά και ο τρόπος με τον οποίο πολλές φορές εκτελεί, στέλνοντας με δύναμη σε πολλές περιπτώσεις τη μπάλα σε σημείο όπου ο τερματοφύλακας δε μπορεί να αντιδράσει, υποδεικνύουν έναν σκόρερ ολκής, μία περίπτωση εκτελεστή που ίσως αντίστοιχη δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν.
Ποιό θα είναι το μέλλον για αυτούς τους δύο; Για τον Εμπαπέ το... σήριαλ καλά κρατεί τους τελευταίους μήνες, αφού το συμβόλαιό του με την Παρί λήγει το καλοκαίρι του 2022, ο ίδιος ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα ανανεώσει και αν δεν το κάνει οι Παριζιάνοι ή θα τον πουλήσουν αυτό το καλοκαίρι ή θα τον χάσουν τζάμπα σε ενάμιση χρόνο. Η Ρεάλ Μαδρίτης τον έχει μετατρέψει εδώ και καιρό στον υπ' αριθμόν ένα μεταγραφικό της στόχο εν όψει της νέας εποχής αλλά λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να δώσει το υπέρογκο ποσό που θα απαιτήσει η Παρί για να τον παραχωρήσει, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες. Από την άλλη, ο Χάαλαντ δεσμεύεται ως το 2024 με τη Μπορούσια, η περίφημη ρήτρα των 75 εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχει λέγεται πως ισχύει από το καλοκαίρι του 2022 και όχι από αυτό, όμως φαντάζει απίθανο να μπορέσουν οι Βεστφαλοί να τον κρατήσουν ειδικά αν δεν καταφέρουν να βγουν στο Champions League της επόμενης χρονιάς. Οι μεγάλοι της Premier League τον θέλουν σαν τρελοί, η Ρεάλ επίσης και ο Νορβηγός θα γίνει μήλον της έριδος για τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους.
Όπου και να είναι το μέλλον τους, οι δυο τους μοιάζουν έτοιμοι να κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα τα επόμενα χρόνια, παίρνοντας τη σκυτάλη από Μέσι και Ρονάλντο. Και το ότι κατέπληξαν τους πάντες την εβδομάδα που οι δύο τελευταίοι δε μπόρεσαν να γίνουν καθοριστικοί για τις ομάδες τους έχει ίσως τον δικό του συμβολικό χαρακτήρα, το πέρασμα της σκυτάλης σιγά σιγά από τη μια γενιά στην επόνμενη. Δεν ξέρουμε αν θα φτάσουν ποτέ στα επίπεδα του “pulga” και του “CR7”, των οποίων τα μυθικά επιτεύγματα έχουν εκτοξεύσει τον πήχη των απαιτήσεων για όλους τους ποδοσφαιριστές, όμως με βάση τα όσα έχουν δείξει ως τώρα φαίνεται πως είναι έτοιμοι να αφήσουν εποχή. Ο χρόνος θα δείξει.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΚΑΚΗΣ
———
Πίσω