Η επιστροφή του Champions League

2023-02-14 12:51

 

Το Champions League επιστρέφει για τη νοκ άουτ φάση του μετά από διακοπή τριών μηνών αυτή τη φορά, λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ στα μισά της σεζόν, και οι 16 ομάδες που πήραν την πρόκριση από τους ομίλους μπαίνουν ξανά στη μάχη της διάκρισης ψάχνοντας το δρόμο που θα τις οδηγήσει μέχρι τον τελικό της 10ης Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη. Μέσα από το αφιέρωμα αυτό θα θυμηθούμε τι έκαναν στην πρώτη φάση, σε τι κατάσταση βρίσκονται αυτή την περίοδο καθώς και πόσο και αν άλλαξαν μετά το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου.

 

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Φόρμα: Δεν πάνε καλά τα πράγματα για την Παρί μετά το Μουντιάλ, αφού στα 7 ματς πρωταθλήματος που έχει δώσει έχει τρεις ήττες και μια ισοπαλία, ενώ ενδιάμεσα γνώρισε και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Γαλλίας με το 2-1 από τη Μαρσέιγ. Δεν είναι σε καλό φεγγάρι, ενώ θα πρέπει να δούμε και το επίπεδο ετοιμότητας των Εμπαπέ και Μέσι για το πρώτο ματς με τη Μπάγερν, καθώς και οι δύο προέρχονται από τραυματισμό.

Τον χειμώνα: Δεν ενισχύθηκε καθόλου, αν και έφτασε μια ανάσα από το να αποκτήσει τον Χακίμ Ζιγιές από την Τσέλσι για να έχει μια έξτρα ποιοτική λύση μεσοεπιθετικά. Για τον Μαροκινό είχαν συμφωνηθεί τα πάντα λίγο πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος, ωστόσο οι “μπλε” έστειλαν λάθος έγγραφα για τον δανεισμό του και οι Παριζιάνοι δεν πρόλαβαν την προθεσμία! Η Παρί πούλησε και τον Σαράμπια στη Γουλβς και έτσι πίσω από την τριάδα Μέσι-Εμπαπέ-Νεϊμάρ υπάρχει μόνο ο νεαρός Εκιτικέ.

Στους ομίλους: Νίκησε δύο φορές την απογοητευτική Γιουβέντους όμως έχασε με απίστευτο τρόπο την πρώτη θέση από τη Μπενφίκα. Οι δυο ομάδες τερμάτισαν με ίδιους πόντους (14), ίδια αποτελέσματα μεταξύ τους (1-1), ίδια διαφορά τερμάτων (+9) και ίδια γκολ υπέρ (16), ωστόσο η Παρί υστέρησε στα εκτός έδρας γκολ (6 έναντι 9) μετά το 1-6 της Μπενφίκα επί της Μακάμπι Χάιφα την τελευταία αγωνιστική.

 

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Φόρμα: Οι τρεις σερί ισοπαλίες με το που επέστρεψε η Bundesliga στη δράση την έχουν βάλει σε περιπέτειες στο γερμανικό πρωτάθλημα, ωστόσο στη συνέχεια ανέκαμψε και σημείωσε τρεις σερί νίκες σκοράροντας συνολικά έντεκα γκολ.

Τον χειμώνα: Ο σοβαρός τραυματισμός του Νόιερ ενώ έκανε... σκι, ανάγκασε τη Μπάγερν να ψάξει για βασικό τερματοφύλακα και τον βρήκε στο πρόσωπο του Ελβετού Γιαν Ζόμερ της Γκλάντμπαχ. Ο αριστερός μπακ και στόπερ Ντάλεϊ Μπλιντ πήγε στο Μόναχο ως ελεύθερος από τον Άγιαξ σε μια μίνι-έκπληξη, η... μεγάλη όμως έκπληξη ίσως και ολόκληρης της μεταγραφικής περιόδου ήταν η απόκτηση του Ζοάο Κανσέλο ως δανεικού από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Πορτογάλος ακραίος μπακ που θεωρείται από τους καλύτερους στη θέση του δεν είχε τελευταία χρόνο συμμετοχής στους “πολίτες”, οι σχέσεις του με τον Γκουαρντιόλα δεν ήταν καλές και οι Βαυαροί είδαν την ευκαιρία και κινήθηκαν αστραπιαία. Έδωσε και τον Ζάμπιτσερ που δεν έπαιρνε πολύ χρόνο συμμετοχής στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δανεικό.

Στους ομίλους: Τερμάτισε με το απόλυτο σε έναν όμιλο με Ίντερ και Μπαρτσελόνα και αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Εξαιρετική η παρουσία της στην πρώτη φάση, ήταν η μόνη ομάδα που κατάφερε κάτι τέτοιο και μάλιστα έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που το πετυχαίνει τρεις φορές.

 

ΜΙΛΑΝ

Φόρμα: Η πρωταθλήτρια Ιταλίας είχε μια... τραγική παρουσία μετά τη διακοπή, αφού μέσα σε ένα μήνα ουσιαστικά κατάφερε να αποκλειστεί από το Κύπελλο, να χάσει το Σούπερ Καπ με 3-0 από την Ίντερ, να δεχθεί τέσσερα γκολ από τη Λάτσιο και πέντε από τη Σασουόλο και να χάσει ένα ακόμη derby della Mandonnina. Η νίκη της με 1-0 επί της Τορίνο έβαλε τέλος σε ένα σερί επτά αγώνων χωρίς νίκη.

Τον χειμώνα: Δεν έκανε κάτι για να ενισχυθεί ουσιαστικά, παρά μόνο απέκτησε τον Κολομβιανό τερματοφύλακα Ντέβις Βάσκες από την Γκουαρανί.

Στους ομίλους: Τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Τσέλσι και βρέθηκε για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2013-14 στα νοκ άουτ του Champions League. Εννέα χρόνια ήταν πολλά για ένα σύλλογο όπως η Μίλαν μακριά από αυτή τη φάση.

 

TOTENAM

Φόρμα: Δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερότητα όλη τη σεζόν και δεν αποτελεί εξαίρεση η τελευταία περίοδος. Πέντε νίκες, τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία σε δέκα ματς, ενώ το ότι λίγες μέρες μετά τη μεγάλη νίκη επί της Σίτι δέχθηκε τέσσερα γκολ από τη Λέστερ λέει πολλά για τη φετινή Τότεναμ. Μεγάλο πλήγμα για αυτήν ο τραυματισμός του Γιορίς.

Τον χειμώνα: Άρπαξε τον Ντανζούμα από τα χέρια της Έβερτον και προσέθεσε κι άλλο βάθος στη μεσοεπιθετική της γραμμή, ενώ έκανε δικό της και τον δεξιό μπακ Πέδρο Πόρο από τη Σπόρτινγκ. Έδωσε έναν άλλο δεξιό μπακ, τον Ντόχερτι, στην Ατλέτικο, καθώς και δανεικούς τους Σπενς (Ρεν) και Χιλ (Σεβίλλη).

Στους ομίλους: Σε έναν πολύ αμφίρροπο όμιλο με Άιντραχτ, Σπόρτινγκ και Μαρσέιγ, όπου όλες οι ομάδες είχαν ελπίδες την τελευταία αγωνιστική, κατάφερε να βγει πρώτη νικώντας με 2-1 στο “Βελοντρόμ” και μάλιστα στις καθυστερήσεις.

 

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ

Φόρμα: Σε αντίθεση με το σπουδαίο επίτευγμά της στο Champions League, διανύει πολύ μέτρια χρονιά στο Βέλγιο και οι έξι (!) ισοπαλίες και η μια ήττα που έχει στα οκτώ παιχνίδια της μετά τη διακοπή την έχουν φέρει στην τέταρτη θέση, είκοσι πόντους μακριά από την κορυφή. Η κακή αυτή πορεία στοίχισε και στον προπονητή Καρλ Χόεφκενς τη θέση του, με τον Βρετανό Σκοτ Πάρκερ να τον αντικαθιστά.

Τον χειμώνα: Δεν έκανε μεταγραφές, αντίθετα έχασε παίκτες με κυριότερους τους Λάριν (Βαγιαδολίδ), Μπαλάντα (Σάλκε), Σόμπολ (Στρασβούργο) και Εμπαμπά (Λεβερκούζεν).

Στους ομίλους: Λίγοι περίμεναν πως σε όμιλο με Πόρτο, Ατλέτικο και Λεβερκούζεν η Μπριζ θα έπαιρνε την πρόκριση και μάλιστα θα πάλευε για την πρώτη θέση. Βγήκε τελικά δεύτερη εντυπωσιάζοντας στο πρώτο μισό αφού έκανε 3 στα 3, με highlight το 0-4 στην έδρα της Πόρτο, και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα νοκ άουτ.

 

ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Φόρμα: Είναι σε εξαιρετική κατάσταση όλη τη χρονιά, έχει μόνο μια ήττα σε 34 ματς (σε κανονική διάρκεια) σε όλες τις διοργανώσεις και έχει πάρει ήδη διαφορά στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ωστόσο πρόσφατα αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τη Μπράγκα (η μοναδική ομάδα που την έχει νικήσει φέτος) στα πέναλτι. Γενικότερα οι “αετοί” είναι φέτος από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και έχουν σκοράρει ήδη 99 γκολ στη σεζόν!

Τον χειμώνα: Πολυάσχολη στο μεταγραφικό παζάρι, κοίταξε πολύ προς Σκανδιναβία και πήρε τον ταλαντούχο Σχέλντερουπ από τη Νόρντζελαντ και τον Τένγκστεντ από τη Ρόζενμποργκ. Ήρθε επίσης και ο Γκέντες ως δανεικός από τη Γουλβς. Έδωσε μετά από μεγάλο σήριαλ τον Έντσο Φερνάντες στην Τσέλσι για τα 120 εκατομμύρια της ρήτρας του και τη δεύτερη ακριβότερη πώληση στην ιστορία της ενώ έφυγαν κι άλλοι παίκτες, με κυριότερους τους Σεφέροβιτς (δανεικός στη Θέλτα), Ντιόγκο Γκονσάλβες (Κοπεγχάγη) και Ταβάρες (Σπαρτάκ Μόσχας).

Στους ομίλους: Εντυπωσίασε νικώντας δυο φορές τη Γιουβέντους και μένοντας αήττητη με την Παρί. Πήρε μάλιστα την πρώτη θέση στην ισοβαθμία με τους Γάλλους λόγω των εκτός έδρας γκολ, αφού φιλοδώρησε με έξι τέρματα τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ την τελευταία αγωνιστική.

 

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Φόρμα: Αν και ασταθής στο πρώτο μισό, έχει επιστρέψει φουριόζα μετά τη διακοπή και έχει ένα σερί έξι νικών σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Τον χειμώνα: Ο δεξιός μπακ της Ουνιόν Βερολίνου Ράιερσον και ο 16χρονος εξτρέρμ Ντούρανβιλ από την Άντερλεχτ ήταν οι προσθήκες των Βεστφαλών, οι οποίοι έδωσαν και τον Τοργκάν Αζάρ δανεικό στην Αϊντχόβεν. Ως πολύ σημαντική μεταγραφή πάντως μπορεί να θεωρηθεί η επιστροφή του Σεμπαστιάν Αλέ, ο οποίος βγήκε νικητής στη μάχη με τον καρκίνο και επέστρεψε, σκοράροντας ήδη μάλιστα ένα γκολ με τη φανέλα της Μπορούσια.

Στους ομίλους: Τερμάτισε δεύτερη πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι και πήρε την πρόκριση δίχως ιδιαίτερο κόπο, αφού ούτε η Σεβίλλη (την οποία μάλιστα νίκησε στην Ισπανία με 4-1), ούτε η Κοπεγχάγη στάθηκαν ικανές να την απειλήσουν.

 

ΤΣΕΛΣΙ

Φόρμα: Η μεγάλη μεταγραφική ενίσχυση ακόμη δεν έχει μεταφραστεί σε αποτελέσματα, αφού η σεζόν για την Τσέλσι παραμένει μετριότατη. Μόλις δύο νίκες σε εννέα παιχνίδια μετά τη διακοπή και από κει και πέρα τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες, μαζί και ο αποκλεισμός με 4-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο Κύπελλο.

Τον χειμώνα: Ήταν η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια της μεταγραφικής περιόδου ξοδεύοντας γύρω στα 300 εκατομμύρια για να φέρει στο “Στάμφορντ Μπριτζ” τον καλύτερο νέο παίκτη του Μουντιάλ Έντσο Φερνάντες, τον Μούντρικ (ενώ τον περίμεναν στην Άρσεναλ) που έλαμψε με τη Σαχτάρ στους ομίλους, τον Μπαντιασίλ από τη Μονακό, τον Φέλιξ δανεικό από την Ατλέτικο και τους νεαρούς Μαντουέκε (PSV), Αντρέι Σάντος (Βάσκο) και Φοφανά (Μόλντε). Από αυτούς βέβαια μόνο τρεις μπορούσε να δηλώσει στην ευρωπαϊκή λίστα και οι εκλεκτοί ήταν οι Φέλιξ, Φερνάντες και Μούντρικ. Οι “μπλε” έδωσαν επίσης τον Ζορζίνιο στην Άρσεναλ.

Στους ομίλους: Αν και ξεκίνησε άσχημα με ήττα από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ισοπαλία με τη Ζάλτσμπουργκ, οι δύο νίκες με τη Μίλαν τη βοήθησαν πολύ και γενικά με 4 νίκες στις τελευταίες 4 αγωνιστικές πήρε την πρωτιά.

 

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Φόρμα: Ζητούνται επειγόντως λύσεις στη Λίβερπουλ, η οποία τον τελευταίο καιρό δε θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που θαύμασε ο κόσμος τα προηγούμενα χρόνια. Μετά τη διακοπή του Μουντιάλ οι “κόκκινοι” αποχαιρέτησαν Λιγκ Καπ (αποκλεισμός από Σίτι) και Κύπελλο Αγγλίας (αποκλεισμός από Μπράιτον) και έφεραν μερικά απογοητευτικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, όπως οι ήττες από Μπρέντφορντ (3-1), Μπράιτον και Γουλβς (3-0). Συν τοις άλλοις, σημαντικοί παίκτες όπως ο Φαν Ντάικ, ο Ζότα, ο Φιρμίνο και ο Ντίας είναι τραυματίες, Η πρόσφατη νίκη με 2-0 επί της Έβερτον στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ ήταν η πρώτη στην Premier League μέσα στο 2023 και θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μια ψυχολογική ένεση για τη συνέχεια. 

Τον χειμώνα: Άρπαξε μέσα από τα χέρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Κόντι Χάκπο, ο οποίος εντυπωσίασε με την Αϊντχόβεν αλλά και με την Ολλανδία στο πρόσφατο Μουντιάλ. Πολύ καλή προσθήκη, όμως δε μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα της Λίβερπουλ.

Στους ομίλους: Πέτυχε πέντε νίκες στον όμιλο, όμως η βαριά ήττα της με 4-1 από τη Νάπολι στην πρεμιέρα της κόστισε την πρώτη θέση στην ισοβαθμία με τους “παρτενοπέι”.

 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Φόρμα: Η Ρεάλ έχει προβληματίσει με την εικόνα της στα περισσότερα ματς μετά το Μουντιάλ, έχοντας γνωρίσει έκτοτε δύο ήττες στο πρωτάθλημα από Βιγιαρεάλ και Μαγιόρκα αλλά χάνοντας και τον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ με 3-1 από τη Μπαρτσελόνα. Παρ' όλα αυτά προέρχεται από την κατάκτηση του πέμπτου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στην ιστορία της (οκτώ μαζί με τα Διηπειρωτικά) και θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στα ματς με τη Λίβερπουλ.

Τον χειμώνα: Τίποτε απολύτως δεν κουνήθηκε στη Μαδρίτη, αφού κατά την προσφιλή της συνήθεια τα τελευταία χρόνια η Ρεάλ δεν ενισχύθηκε στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι, ούτε και έδωσε κάποιον από τους παίκτες της πρώτης ομάδας.

Στους ομίλους: Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δε συνάντησε προβλήματα στο να προκριθεί σε έναν όμιλο με Λειψία, Σέλτικ και Σαχτάρ. Σημείωσε τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα, ενώ το 5-1 επί της Σέλτικ την τελευταία αγωνιστική της εξασφάλισε και την πρώτη θέση.

 

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Φόρμα: Είχε τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες στα πρώτα πέντε της ματς μετά τη διακοπή, ωστόσο στο τελευταίο της παιχνίδι ηττήθηκε με 3-0 από την Κολωνία. Πάντα ικανή να κάνει τη ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα αν υποτιμηθεί.

Τον χειμώνα: Ο Αμερικανός Πάξτον Άαρονσον ήρθε από τη Φιλαδέλφεια για να βοηθήσει μεσοεπιθετικά, ενώ ο αριστερός μπακ Φίλιπ Μαξ αποκτήθηκε ως δανεικός από την Αϊντχόβεν.

Στους ομίλους: Αν και δεν ήταν μέσα στα φαβορί, η κάτοχος του Europa League κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στα νοκ άουτ του Champions League. Βγήκε δεύτερη στον όμιλο-θρίλερ με Τότεναμ, Σπόρτινγκ και Μαρσέιγ, νικώντας στο αποφασιστικό τελευταίο παιχνίδι με 2-1 μέσα στην Πορτογαλία.

 

ΝΑΠΟΛΙ

Φόρμα: Όχι απλά διανύει μια εξαιρετική σεζόν, αλλά είναι πιθανότατα η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη μέχρι τώρα. Απόλυτη κυρίαρχος στην Ιταλία, έχει γνωρίσει μόλις μια ήττα ως τώρα και η παρέα του Όσιμεν και του Κβαρατσχέλια ετοιμάζεται για το πρώτο της σκουντέτο μετά το 1990 και την εποχή του Μαραντόνα. Έξι σερί νίκες στο Καμπιονάτο μετά την ήττα από την Ίντερ, μοναδική “μουτζούρα” στην πορεία της ο αποκλεισμός από την Κρεμονέζε στο Κύπελλο.

Τον χειμώνα: Ο Γκολίνι από την Αταλάντα για αναπληρωματικός τερματοφύλακας και ο δεξιός μπακ Μπερεζίνσκι από τη Σαμπντόρια ως δανεικοί ήταν οι μόνες προσθήκες της, ενώ ο γκολκίπερ Σιρίγκου πήγε στη Φιορεντίνα.

Στους ομίλους: Θάμπωσε την Ευρώπη νικώντας με 4-1 στην πρεμιέρα τη Λίβερπουλ, βάζοντας 10 γκολ σε 2 ματς με τον Άγιαξ και σκοράροντας συνολικά 20 τέρματα, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα. Βγήκε πρώτη και θέλει να συνεχίσει την εξαιρετική της πορεία και στα νοκ άουτ.

 

ΛΕΙΨΙΑ

Φόρμα: Επέστρεψε δυναμικά μετά τη διακοπή, φέρνοντας ισοπαλία με τη Μπάγερν και σημειώνοντας άλλες τρεις σερί νίκες, όμως η ισοπαλία με την Κολωνία και η ήττα από την Ουνιόν Βερολίνου φρέναραν κάπως τους “ταύρους”.

Τον χειμώνα: Η Λειψία δεν έκανε καμιά σημαντική αλλαγή στο ρόστερ της και προχωρά αναλλοίωτη στο υπόλοιπο της σεζόν.

Στους ομίλους: Αν και ξεκίνησε με 0/2, σημείωσε τέσσερις συνεχόμενες νίκες ως το τέλος (σημαντικότερη η νίκη με 3-2 επί της Ρεάλ) και διεκδίκησε μέχρι την ύστατη στιγμή την πρωτιά από τη “βασίλισσα”, τερματίζοντας εν τέλει δεύτερη.

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Φόρμα: Δεν έχουν λείψει τα σκαμπανεβάσματα για τη Σίτι μετά τη διακοπή, αφού μια εντός έδρας ισοπαλία με την Έβερτον, οι ήττες στα ντέρμπι με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ και ο αποκλεισμός από τη Σαουθάμπτον στο Λιγκ Καπ δεν ήταν και τα καλύτερα αποτελέσματα. Με την ποιότητα βέβαια που έχει σαν ομάδα μπορεί να διαλύσει κάθε αντίπαλο, αν και ερωτηματικό παραμένει το αν και πόσο θα επηρεαστεί από τις κατηγορίες για τις συνεχόμενες παράβάσεις του Financial Fair Play, εν αναμονή και των -όποιων- ποινών.

Τον χειμώνα: Προχώρησε μόνο σε μια προσθήκη, αυτή του Αργεντινού αμυντικού μέσου Μάξιμο Περόνε από τη Βελέζ, ενώ σε μια κίνηση που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, έδωσε δανεικό τον Ζοάο Κανσέλο στη Μπάγερν.

Στους ομίλους: Η ποιότητά της και τα γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ την οδήγησαν στο να τερματίσει στην πρώτη θέση ενός ομίλου με Ντόρτμουντ, Σεβίλλη και Κοπεγχάγη, χωρίς ιδαίτερη δυσκολία. Οι “πολίτες” ήταν αήττητοι, με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

 

ΙΝΤΕΡ

Φόρμα: Τελευταία έχει χάσει εντός από την Έμπολι και μόλις έφερε ισοπαλία με τη Σαμπντόρια, επίσης όμως μην ξεχνάμε πως έγινε η πρώτη ομάδα φέτος που νικά τη Νάπολι, πήρε το ιταλικό Σούπερ Καπ με 3-0 επί της Μίλαν και επικράτησε της συμπολίτισσας και για το πρωτάθλημα.

Τον χειμώνα: Δεν ενισχύθηκε με κάποιον παίκτη, ούτε είχε κάποια αξιοσημείωτη αποχώρηση.

Στους ομίλους: Πέρασε ως δεύτερη πίσω από τη Μπάγερν και μπροστά από τη Μπαρτσελόνα. Τα δύο ματς με τους “μπλαουγκράνα” ήταν το “κλειδί”, αφού νίκησε τους Καταλανούς με 1-0 στο “Μεάτσα” και ήρθε ισόπαλη 3-3 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο “Καμπ Νου”.

 

ΠΟΡΤΟ

Φόρμα: Σε πολύ καλή κατάσταση οι “δράκοι”, έχουν πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα με τελευταία στο ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ εκτός έδρας, ενώ μετρούν και άλλες δύο νίκες-προκρίσεις στο Κύπελλο.

Τον χειμώνα: Έμεινε σχεδόν απείραχτο το ρόστερ, κανείς δεν ήρθε και μόνο ο δεξιός μπακ Νανού έφυγε δανεικός για τη Σάντα Κλάρα.

Στους ομίλους: Ξεκίνησε άσχημα με 0/2 και μάλιστα με ήττα 4-0 από τη Μπριζ μέσα στο “Ντραγκάο”, όμως ανέκαμψε και με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πήρε την πρώτη θέση πάνω από τους Βέλγους.

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΚΑΚΗΣ

Πίσω