Οι επιδόσεις των... ξενερωμένων

2017-11-07 19:24

Το περασμένο καλοκαίρι έφτασαν πολύ κοντά στο να αλλάξουν ποδοσφαιρική στέγη θέλοντας να πραγματοποιήσουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους, όμως τελικά παρέμειναν στις ομάδες τους, αφού για διάφορους λόγους οι μεταγραφές δεν πραγματοποιήθηκαν. Το γεγονός αυτό δείχνει να έχει επηρεάσει την απόδοσή των παικτών αυτών τους στους πρώτους μήνες της φετινής σεζόν. Πάμε να δούμε αναλυτικά.


 

Φελίπε Κουτίνιο

Το σήριαλ της μεταγραφής του Φελίπε Κουτίνιο στη Μπαρτσελόνα διήρκησε μέχρι την τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, χωρίς όμως αίσιο τέλος για τους “μπλαουγκράνα”. Ο Βραζιλιάνος άσος έκανε σαφή στη Λίβερπουλ την επιθυμία του να πάρει μεταγραφή για τους Καταλανούς, όμως ο σύλλογος του Μέρσεϊσάιντ ήταν ανένδοτος. Παρά τις συνεχόμενες προτάσεις της Μπάρτσα, οι “κόκκινοι” δε συναίνεσαν στην παραχώρησή του, με τον Κουτίνιο να τραβά το θέμα στα άκρα και να πιέζει καταστάσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Απείχε από τις υποχρεώσεις της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ με την επίσημη δικαιολογία πως αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμού, όταν όμως έληξε η μεταγραφική περίοδος ο 25χρονος μέσος έβαλε στην άκρη τον εγωισμό του, φοβούμενος και πιθανή τιμωρία που πιθανότατα θα έθετε σε κίνδυνο και τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ με την εθνική Βραζιλίας. Πραγματοποίησε την πρώτη του φετινή συμμετοχή στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με τη Σεβίλλη στο “Άνφιλντ”, με τον κόσμο πάντως να τον υποδέχεται θερμά, και η αλήθεια είναι πως από τους παίκτες της λίστας μας είναι αυτός με την καλύτερη απόδοση μέχρι τώρα, μετρώντας συνολικά τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ. Τον τελευταίο καιρό πάντως είχε τεθεί και πάλι εκτός λόγω τραυματισμού, την ώρα που συνεχίζουν καθημερινά να υπάρχουν δημοσιεύματα που τον θέλουν να επιμένει να σκέφτεται το μέλλον του στο “Καμπ Νου” και τη Μπαρτσελόνα να επιστρέφει με νέα πρόταση τον Γενάρη.


 

Αλέξις Σάντσες

Έφτασε πολύ κοντά στην έξοδο από την Άρσεναλ αυτό το καλοκαίρι, με πιθανότερο προορισμό τη Μάντσεστερ Σίτι, όμως τελικά προς έκπληξη πολλών οι “κανονιέρηδες” διατήρησαν τόσο αυτόν όσο και τον Μεσούτ Οζίλ στο ρόστερ τους. Ο Χιλιανός άσος όμως, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και όπως όλα δείχνουν δεν προτίθεται να το ανανεώσει, δε διανύει και την καλύτερή του περίοδο στο βόρειο Λονδίνο και μετρά μόλις δύο γκολ φέτος και μόλις ένα στο πρωτάθλημα. Ο 28χρονος ακραίος επιθετικός θα μπορεί από τον Γενάρη κιόλας να συμφωνήσει με όποιον σύλλογο επιθυμεί και πολλοί υποστηρίζουν πως προκειμένου να τον χάσει τζάμπα το καλοκαίρι, ο Αρσέν Βενγκέρ θα αναγκαστεί να τον πουλήσει τον χειμώνα. Η Σίτι εξακολουθεί να θεωρείται το φαβορί για την απόκτησή του, ενώ στο παιχνίδι υπάρχουν πάντα ομάδες όπως η Μπάγερν και η Παρί.


 

Τόμας Λεμάρ

Προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με τη Μονακό, χάρη στην οποία τράβηξε τα βλέμματα πολλών κορυφαίων συλλόγων. Το καλοκαίρι θεωρήθηκε πολύ πιθανό να αποχαιρετήσει το Πριγκηπάτο, όμως οι Μονεγάσκοι έχασαν μέσα σε μία μεταγραφική περίοδο τους Μεντί, Σίλβα, Μπακαγιόκο και Εμπαπέ, επομένως ήταν πολύ δύσκολο να συναινέσουν σε άλλη μια πώληση που θα τους αποδυνάμωνε ακόμη περισσότερο. Ο νεαρός άσος έχει μεγάλη πέραση κυρίως στην Αγγλία, αφού Άρσεναλ και Λίβερπουλ έδωσαν μάχη για την απόκτησή του την τελευταία μέρα των μεταγραφών, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πολλοί υποστηρίζουν μάλιστα πως η Άρσεναλ ίσως θα τον είχε κάνει δικό της αν έχανε τελικά τον Σάντσες, κάτι όμως που δεν έγινε και ο Λεμάρ έμεινε για τουλάχιστον άλλη μια χρονιά στην πρωταθλήτρια Γαλλίας. Ο Γάλλος συνεχίζει βέβαια να είναι πολύτιμος για την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, αλλά η μέχρι στιγμής συγκομιδή του είναι ένα τέρμα και τρεις ασίστ, όταν πέρσι συμμετείχε σε τριάντα ένα γκολ της ομάδας του (14 γκολ-17 ασίστ).


 

Αντουάν Γκριεζμάν

Αποφάσισε-προς τιμήν του-να παραμείνει για μια ακόμη χρονιά στην Ατλέτικο, μιας και οι “ροχιμπλάνκος” δε μπορούσαν να κάνουν μεταγραφές το καλοκαίρι λόγω της γνωστής τιμωρίας και επομένως δε θα μπορούσαν να καλύψουν την απώλειά του. Ο Γάλλος επιθετικός όμως φαίνεται να μην απολαμβάνει πια την παρουσία του στη Μαδρίτη, έχει πετύχει μόλις τρία τέρματα φέτος σε δεκατρία παιχνίδια και έχει να βρει δίχτυα από τις 27 Σεπτεμβρίου! Ο 26χρονος φορ φαίνεται να έχει παρασυρθεί από τη γενικότερη μετριότητα της ομάδας φέτος και για την ώρα δε μπορεί να κάνει τη διαφορά όπως τις προηγούμενες χρονιές, έχοντας το μυαλό του μάλλον μακριά από την Ατλέτικο.


 

Άνχελ Ντι Μαρία

Οι πανάκριβες προσθήκες των Νεϊμάρ και Εμπαπέ ήταν δεδομένο πως θα περιόριζαν το χρόνο συμμετοχής του Ντι Μαρία στην Παρί Σεν Ζερμέν φέτος, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να ψάχνεται μέχρι και την τελευταία μέρα των μεταγραφών για μια μετακίνηση μακριά από το Παρίσι (η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρθηκε έντονα αλλά δεν προχώρησε τελικά το θέμα). Πράγματι, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής φαίνεται πως έχει χάσει τη θέση του βασικού στους Παριζιάνους, μετράει μόλις ένα γκολ (και τέσσερεις ασίστ πάντως) και πιθανότατα τον Γενάρη να ψάξει εκ νέου καινούρια ποδοσφαιρική στέγη.

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΚΑΚΗΣ

Πίσω