Στο Champions League παίζει τα ρέστα της

2018-01-25 16:34

Ο εξευτελιστικός αποκλεισμός της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Λεγανές στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας ήρθε να χειροτερέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα στη φετινή χρονιά της “βασίλισσας” και να εντείνει κι άλλο την κρίση στην οποία έχει περιέλθει σχεδόν από το ξεκίνημα της σεζόν. Πλέον, με τη Μπαρτσελόνα 19 ολόκληρους βαθμούς μπροστά στο πρωτάθλημα και έχοντας βγει νοκ άουτ από το Κόπα ντελ Ρέι, η μόνη διέξοδος για να σωθεί η χρονιά για την πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι το Champions League. Στα δύο παιχνίδια με την Παρί στη φάση των “16” θα κριθούν όλοι και όλα, τη στιγμή που βάσει της εικόνας των ομάδων φέτος είναι λίγοι αυτοί που δίνουν πιθανότητες στους “μερένχες” για την πρόκριση.


 

Ο Ζιντάν με την πλάτη στον τοίχο

Βρίσκεται δύο χρόνια στην τεχνική ηγεσία των Μαδριλένων και μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην ιστορία της Ρεάλ, έχοντας κατακτήσει ήδη οκτώ τίτλους, ανάμεσα σε αυτούς δύο συνεχόμενα Champions League και ένα πρωτάθλημα Ισπανίας. Παρ' όλα αυτά, η κάκιστη φετινή χρονιά της ομάδας έχει φέρει τον Γάλλο σε πολύ δύσκολη θέση αναφορικά με την παραμονή του στον πάγκο της “βασίλισσας”, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τη Λεγανές, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Παίζω τη θέση μου στα παιχνίδια με την Παρί”. Ακόμη, πήρε την ευθύνη για την κατάσταση στην ομάδα αυτή τη στιμή. Ο Ζιντάν έχει προσφέρει πολλά στον σύλλογο και κατάφερε να γράψει ιστορία βασιζόμενος ουσιαστικά στους ίδιους ποδοσφαιριστές, όμως το περασμένο καλοκαίρι έκανε ένα μεγάλο λάθος το οποίο πληρώνει στη διάρκεια της χρονιάς. Επέμενε για μία ακόμη μεταγραφική περίοδο να μη θέλει σημαντικές προσθήκες, την ώρα που η ομάδα ξέμενε από αξιόπιστες λύσεις στον πάγκο με τις αποχωρήσεις των Μοράτα, Χάμες, Πέπε και Ντανίλο. Οι μόνες μεταγραφές της Ρεάλ ήταν νεαροί ταλαντούχοι μεν ποδοσφαιριστές (Τεό, Θεμπάγιος και επιστροφή των δανεικών Βαγιέχο, Μαγιοράλ και Γιορέντε), οι οποίοι όμως όπως αποδείχθηκε δε μπορούν να γίνουν καθοριστικοί τουλάχιστον για την ώρα. Ο Ζιντάν μάλιστα επανέλαβε και σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε την επιθυμία του να μην πραγματοποιηθούν μεταγραφές, με τη στάση του αυτή να γίνεται σχεδόν εμμονική και να έχει αρχίσει να ενοχλεί τον κόσμο της Ρεάλ, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα έχει φέτος αυτή την εικόνα.


 

Μαζικό ντεφορμάρισμα

Φυσικά, όπως σε κάθε κρίση, ευθύνες δεν έχει μόνο ο προπονητής, αλλά και οι ποδοσφαιριστές. Όλοι σχεδόν οι αστέρες της Ρεάλ διανύουν μία μετριότατη σεζόν, και μάλιστα λίγους μήνες αφότου οι ίδιοι παίκτες σάρωσαν ό, τι βρέθηκε στον δρόμο τους από τρόπαια. Πέρα από την κακή κατάσταση του Ρονάλντο, για την οποία έχουν χυθεί τόνοι μελάνι, με τον Πορτογάλο να μετρά μόλις έξι γκολ στο πρωτάθλημα, αγνώριστοι είναι φέτος και παίκτες όπως ο Μόντριτς, ο Κρόος, ο Καρβαχάλ, ο Μαρσέλο, ενώ η υπομονή των φίλων των “μερένχες” με τον Μπενζεμά έχει τελειώσει εδώ και πολύ καιρό. Ακόμη, ο Ίσκο δε δείχνει να έχει την ίδια διάθεση και φαντασία με το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν όταν και εντυπωσίασε, ενώ ο Ασένσιο ξεκίνησε εκρηκτικά τη χρονιά, δείχνοντας πως έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί στο νέο αστέρι της “βασίλισσας”, αλλά η απόδοσή του έχει πέσει αισθητά τον τελευταίο καιρό. Οι παίκτες της Ρεάλ θα πρέπει γρήγορα να θυμηθούν τον περσινό τους καλό εαυτό εν όψει των αγώνων με την Παρί, διαφορετικά κινδυνεύουν να τελειώσει η χρονιά γι' αυτούς από τον Μάρτιο.


 

Έρχονται αλλαγές

Τρία καλοκαίρια έχουν περάσει χωρίς η Ρεάλ Μαδρίτης να προχωρήσει σε κάποια σπουδαία μεταγραφή, όμως όλα δείχνουν πως το προσεχές καλοκαίρι θα γίνουν δραστικές αλλαγές στην ομάδα. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εξαιρετικά απογοητευμένος με τη φετινή Ρεάλ και αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεταγραφές που θα προκαλέσουν αίσθηση για να χτίσει τη νέα εποχή των “μερένχες”. Δημοσιεύματα για παίκτες όπως ο Νεϊμάρ, Κέιν, ο Αζάρ ή ο Ικάρντι είναι σχεδόν στην ημερήσια διάταξη και όλα δείχνουν πως μετά από χρόνια θα υπάρξει ένα “καυτό” καλοκαίρι στη Μαδρίτη. Βεβαίως, στη Ρεάλ θα πρέπει να δουν και ποιά θα είναι η κατάληξη της υπόθεσης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον αστέρα της ομάδας να παρουσιάζεται για ακόμη μια φορά φευγάτος. Η παραμονή ή όχι του Ρονάλντο στο “Μπερναμπέου” είναι φυσικά κομβικής σημασίας για τον σχεδιασμό των πλάνων της ομάδας.


    Ολοένα και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Νεϊμάρ πρώτο στόχο της Ρεάλ για το καλοκαίρι

 

Το... δράμα του “Μπερναμπέου”

Σα να μην έφταναν όλα τ' άλλα, το “Σαντιάγο Μπερναμπέου” έχει αποδειχθεί αφιλόξενο φέτος για την ίδια την ομάδα. Το όνομα και η ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης είναι τέτοια που επιτάσσουν διαρκώς νίκες και τρόπαια, με τον κόσμο να έχει συνεχώς υψηλές απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Γι' αυτό ακριβώς και το κοινό του “Μπερναμπέου” είναι ίσως το πιο δύσκολο στον κόσμο και η πίεση που ασκεί έχει γίνει αφόρητη απ' ό, τι φαίνεται για τους παίκτες της Ρεάλ φέτος. Όπως αναφέρει και η ηλεκτρονική έκδοση της “Marca” σε σημερινό της άρθρο, η “βασίλισσα” έχει νικήσει μόλις στα μισά (9 στα 18) από τα παιχνίδια που έχει δώσει φέτος στην έδρα της. Η χθεσινή ήττα από τη Λεγανές ήταν η τέταρτη εντός έδρας αυτή τη χρονιά, αφού είχαν προηγηθεί αυτές από Μπέτις, Μπαρτσελόνα και Βιγιαρεάλ στο πρωτάθλημα. Σε άλλες πέντε ακόμη περιπτώσεις δεν έχει καταφέρει να νικήσει, έχοντας παραχωρήσει ισοπαλία στις Βαλένθια και Λεβάντε για το πρωτάθλημα, στην Τότεναμ για το Champions League, μέχρι και στις Φουενλαμπράδα και Νουμάνθια για το Κύπελλο! Η επίδοση αυτή φαίνεται ακόμη πιο απογοητευτική αν τη συγκρίνουμε με την περσινή, όταν οι “μερένχες” απέτυχαν να νικήσουν μόλις στα 7 από τα 28 παιχνίδια τους στο “Μπερναμπέου”. Αν η Ρεάλ θέλει να σώσει τη φετινή χρονιά, πλέον μόνο μέσω του Champions League, θα πρέπει άμεσα να βελτιώσει και τις εντός έδρας εμφανίσεις της.

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΚΑΚΗΣ

Πίσω