Τα κενά που πρέπει να καλύψει η Γιουνάιτεντ

2015-07-23 15:52

Μπορεί τη χρονιά που πέρασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Premier League και να επιστρέψει μετά από απουσία ενός έτους στο Champions League, όμως η αλήθεια είναι πως αν οι “μπέμπηδες” θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στο νέο πρωτάθλημα και να φανούν ανταγωνιστικοί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχουν ακόμη δουλειά μπροστά τους για την κατάρτιση του τελικού ρόστερ.

Το περσινό καλοκαίρι, μετά την καταστροφική χρονιά με τον Ντέιβιντ Μόγιες στην τεχνική ηγεσία, η Γιουνάιτεντ προχώρησε σε σημαντικές και δαπανηρές μεταγραφές παρά τη μη συμμετοχή της σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, προκειμένου ο νέος προπονητής της ομάδας, Λουίς Φαν Χάαλ, να έχει στα χέρια του ένα πολύ καλό ρόστερ έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της επιστροφής στα “σαλόνια” του Champions League. Κάποιες βοήθησαν αρκετά (Ερέρα, Ρόχο, Μπλιντ), όμως οι πιο “λαμπερές” δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες (Ντι Μαρία, Φαλκάο). Μετά από μια χρονιά με πολλούς πειραματισμούς, ο στόχος επετεύχθη και έτσι αυτό το καλοκαίρι οι ιθύνοντες της Γιουνάιτεντ έχουν αναλάβει το “χτίσιμο” μιας ομάδας που θα στοχεύει ακόμη ψηλότερα τη νέα σεζόν.

Από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου η ομάδα του Φαν Χάαλ έδειξε τις διαθέσεις της. Πολύ γρήγορα έφτασε στην απόκτηση του Μέμφις Ντεπάι, ενός από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ολλανδικού ποδοσφαίρου που μας συστήθηκε στο περσινό Μουντιάλ και πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν με την Αϊντχόβεν, σκοράροντας 28 γκολ σε 40 παιχνίδια. Στο “Ολντ Τράφορντ” πιστεύουν πολύ στον 21χρονο Ολλανδό, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα άκρα όσο και ως περιφερειακός επιθετικός, διαθέτοντας ταχύτητα και εξαιρετική τεχνική κατάρτιση.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τη Γιουνάιτεντ, αφού η θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, που ουσιαστικά ήταν κενή την περσινή χρονιά, καλύφθηκε με την απόκτηση του Ματέο Νταρμιάν από την Τορίνο, ενώ ισχυροποίησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μεσαία γραμμή με την προσθήκη του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (υπάρχει σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα μας για τη μεταγραφή του) και του Μόργαν Σνάιντερλεν, του Γάλλου χαφ που τα τελευταία χρόνια είχε εξαιρετική παρουσία στο κέντρο της Σαουθάμπτον.

Πέρα όμως από όλες αυτές τις πολύ σημαντικές μεταγραφές, υπάρχουν ακόμη κενά στο ρόστερ των “κόκκινων διαβόλων”, οι οποίοι σίγουρα θα χρειαστούν και άλλες δυνατές προσθήκες μέχρι το τέλος του καλοκαιριού για να έχει ο Φαν Χάαλ μία πλήρης ομάδα στα χέρια του. Ας δούμε αναλυτικά.

 

Τερματοφύλακας

Στη θέση του “άσσου” υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ζήτημα για τη Γιουνάιτεντ και τα πάντα εξαρτώνται από το τι μέλλει γενέσθαι με τον Νταβίντ Ντε Χέα. Είναι γνωστό ότι ο Ισπανός πορτιέρο έχει αρνηθεί πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του που λήγει το επόμενο καλοκαίρι έχοντας διαμηνύσει στους ανθρώπους του συλλόγου πως επιθυμεί να πάρει μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει δείξει εντονότατο ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Τις τελευταίες ημέρες όμως η συγκεκριμένη υπόθεση δε δείχνει να προχωράει, με τη Γιουνάιτεντ μάλιστα να θέλει να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκεια του Σέρχιο Ράμος και την πρόθεση αποχώρησής του από τη Ρεάλ, που είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα, και να προσπαθεί να πετύχει μία ανταλλαγή.

Το “σήριαλ” αυτό ίσως τραβήξει και άλλο, όμως σε κάθε περίπτωση οι “μπέμπηδες” θέλουν να έχουν έτοιμες λύσεις σε περίπτωση που χρειαστεί να αποχωριστούν τον Ντε Χέα αυτό το καλοκαίρι. Η περίπτωση του γκολκίπερ της Τότεναμ, Ούγκο Γιορίς, έμοιαζε ιδανική όμως δείχνει να έχει απομακρυνθεί τον τελευταίο καιρό, ενώ αντίθετα παίζει δυνατά το όνομα του Γιάσπερ Σίλεσεν, του τερματοφύλακα του Άγιαξ που έκανε πολύ καλό Μουντιάλ με τους “οράνιε” πέρσι, υπό τις οδηγίες του Φαν Χάαλ. Από την άλλη, ιταλικά δημοσιεύματα θέλουν τη Γιουνάιτεντ να έχει συμφωνήσει με τον Σέρχιο Ρομέρο, όμως το πιθανότερο είναι αυτή η μεταγραφή-αν τελικά οριστικοποιηθεί-να μη σχετίζεται με την υπόθεση Ντε Χέα και απλά ο Αργεντινός πορτιέρο να προορίζεται για αντικαταστάτης του Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος θα αποχωρήσει. Αν πάντως επιτευχθεί η παραμονή του Ντε Χέα στο “Ολντ Τράφορντ”, τότε η Γιουνάιτεντ θα μπορεί να μείνει ήσυχη για την επόμενη χρονιά στη θέση κάτω από τα δοκάρια, όμως θα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το επόμενο καλοκαίρι να χάσει έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα χωρίς να μπει ούτε μία λίρα στα ταμεία της.

Κεντρικός αμυντικός

Πέρσι η Γιουνάιτεντ έκανε ένα σωρό μεταγραφές, όμως ένα σέντερ μπακ δεν πήρε ποτέ. Ολόκληρη η περσινή χρονιά βγήκε με τους Σμόλινγκ, Τζόουνς, Έβανς και με τους νεαρούς Μακ Νέρ και Μπλάκετ, ενώ στη θέση αυτή βοήθησε και ο Μάρκος Ρόχο, που αγωνίζεται περισσότερο ως αριστερό μπακ. Ουσιαστικά, οι “μπέμπηδες” δεν έχουν καταφέρει να βρουν ακόμη τους άξιους διαδόχους των Ρίο Φέρντιναντ και Νεμάνια Βίντιτς στην άμυνά τους και παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι θα περίμεναν πως αυτό θα ήταν το κύριο μέλημά τους για φέτος, ακόμη δεν έχει βρεθεί ο ποδοσφαιριστής που θα ηγηθεί στα μετόπισθεν. Η περίπτωση του Οταμέντι ακούστηκε έντονα, όμως η Γιουνάιτεντ παρακολουθεί πάντα τις εξελίξεις στην υπόθεση Σέρχιο Ράμος, επιθυμώντας διακαώς να εντάξει τον 29χρονο στόπερ της Ρεάλ στο δυναμικό της.

Σέντερ φορ

Οι αποχωρήσεις των Φαν Πέρσι και Φαλκάο “απογύμνωσαν” την επιθετική γραμμή της Μάντσεστερ και άφησαν τον Γουέιν Ρούνεϊ μόνο πρωτοκασσάτο φορ. Η απόκτηση ενός επιθετικού από το πάνω ράφι είναι δεδομένη και ήδη στη λίστα του Φαν Χάαλ υπάρχουν πολλά ονόματα. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν τα ονόματα των Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Τόμας Μίλερ, με τον Ολλανδό τεχνικό να φαίνεται πως έχει βαλθεί να μετακομίσει τη μισή... Μπάγερν Μονάχου στο “Ολντ Τράφορντ”, αφού μην ξεχνάμε πως έχει προηγηθεί και η μεταγραφή του Σβαϊνστάιγκερ, ενός παίκτη που ήταν μάλιστα “σημαία” των Βαυαρών. Όπως και να' χει, η προσθήκη ενός επιθετικού είναι επιτακτική ανάγκη, αφού πέρα από τον Ρούνεϊ υπάρχουν αυτή τη στιγμή μόνο ο Χαβιέρ Ερνάντες, που μπορεί να αποχωρήσει, και ο πιτσιρικάς Γουίλσον, ενώ ο Ντεπάι μπορεί να αγωνίζεται στη θέση αυτή, όμως προορίζεται περισσότερο για το αριστερό άκρο.

 ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΚΑΚΗΣ

Πίσω