Τα ζητήματα που καίνε τον Μπενίτεθ

2015-07-02 12:37

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως το καλοκαίρι αυτό θα είναι ένα από τα πιο "καυτά" για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχοντας αφήσει πίσω της μία αποτυχημένη χρονιά, η "βασίλισσα της Ευρώπης" έχει ήδη μπει σε ένα μεταβατικό στάδιο εδώ και παραπάνω από ένα μήνα μετά την απομάκρυνση του τεχνικού που έφερε το πολυπόθητο "δέκατο" στη Μαδρίτη, του Κάρλο Αντσελότι (οι λόγοι της απομάκρυνσης του οποίου δεν είναι της παρούσης), και ο νέος προπονητής της, Ράφα Μπενίτεθ (οι λόγοι της πρόσληψης του οποίου επίσης δεν είναι της παρούσης) καλείται πλέον να διαχειριστεί τα πολλά "καυτά" θέματα που υπάρχουν αναφορικά με τις επικείμενες μεταγραφές, τις αποχωρήσεις και γενικότερα την κατάρτιση του ρόστερ της επόμενης σεζόν.

 
1. Ο εκλεκτός κάτω από τα γκολπόστ
Η επικείμενη άφιξη του Νταβίντ Ντε Χέα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" (εκτιμάται πως αργά ή γρήγορα η Ρεάλ θα τα βρει με τη Γιουνάιτεντ για την απόκτησή του) και η ύπαρξη των Ίκερ Κασίγιας και Κέιλορ Νάβας ήδη στο ρόστερ δημιουργεί μεγάλο θέμα για τη θέση κάτω από τα δοκάρια της "βασίλισσας". Ήδη εδώ και αρκετό καιρό τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο εκτιμούν πως τουλάχιστον ένας εκ δύο δε θα βρίσκεται στην ομάδα τη νέα σεζόν με φαβορί τον 34χρονο Ισπανό γκολκίπερ. Είναι άλλωστε γνωστό πως την τελευταία τριετία ο Κασίγιας δε διανύει και την καλύτερη περίοδο στη Ρεάλ, με την απόδοσή του να έχει πτωτική πορεία αλλά και μεγάλη μερίδα οπαδών να τον αποδοκιμάζει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι στο "Μπερναμπέου". Ήδη άλλωστε υπάρχουν δημοσιεύματα που τον θέλουν να βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων όπως η Ρόμα ή η Τότεναμ για να συνεχίσει την καριέρα του. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι προφανές πως θα ήθελε o Ντε Χέα να αποτελέσει τον φύλακα-άγγελο της εστίας της για τα επόμενα χρόνια και αυτό σημαίνει αυτόματα πως ο Κασίγιας πιθανότατα θα αποχωρήσει αν δε θέλει να έχει ξανά δεύτερο ρόλο στη "βασίλισσα". Ακόμη, ερωτηματικό παραμένει η στάση του Νάβας και το κατά πόσο ο Κοσταρικανός πορτιέρο θα συμβιβαστεί με το να κάθεται στον πάγκο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
 
2. Η υπόθεση "Ράμος"

Σα να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα, ο Μπενίτεθ ενδέχεται να χρειαστεί να καταστρώσει τα πλάνα του για τη νέα χρονιά χωρίς τον ηγέτη της άμυνας της Ρεάλ, τον Σέρχιο Ράμος. Το ζήτημα που προέκυψε εσχάτως με την απαίτηση του υπαρχηγού για νέο βελτιωμένο συμβόλαιο δεν είναι καινούριο, αφού εδώ και καιρό ο Ράμος φέρεται να ζητούσε αυξημένες αποδοχές, ωστόσο τώρα τραβάει την υπόθεση στα άκρα, απαιτώντας η Ρεάλ να τον παραχωρήσει σε άλλη ομάδα. Το αν ο Ράμος χρησιμοποιεί το ενδιαφέρον ομάδων όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή η Μπάγερν Μονάχου ως μοχλό πίεσης στη Ρεάλ προκειμένου να επιτύχει αυτά που ζητάει ή αν όντως θέλει να αποχωρήσει θα φανεί, όμως η Ρεάλ θα πρέπει να είναι έτοιμη να βρει τον αντικαταστάστη του, μία περίοδο μάλιστα που οι πρωτοκλασσάτοι διαθέσιμοι κεντρικοί αμυντικοί είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Παίκτες όπως ο Οταμέντι της Βαλένθια και ο Μπονούτσι της Γιουβέντους έχουν ακουστεί ως υποψήφιοι αντικαταστάτες του.

3. Η ενίσχυση στα χαφ

Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως η Ρεάλ θα πάρει ένα παίκτη για το κέντρο αυτό το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο ρόστερ ο Μόντριτς, ο Κρόος, ο Ιγιαραμέντι, ο Λούκας Σίλβα και ο Κασεμίρο που επέστρψε από την Πόρτο, όμως στη Ρεάλ θέλουν μία ακόμη αξιόπιστη λύση ή και γιατί όχι μία από το πάνω ράφι. Πέρσι, άλλωστε, με τον τραυματισμό του Μόντριτς κατέρρευσε όλη η λειτουργία της Ρεάλ και παίκτες όπως ο Ιγιάρα ή ο Σίλβα δεν έχουν δείξει ακόμη ότι μπορούν να ανταποκριθούν στια απαιτήσεις, ενώ μπορεί και να μη βρίσκονται στο ρόστερ του χρόνου. Πάικτες πρωτοκλασσάτοι όπως Πογκμπά και Βεράτι (όχι πάντως κλασσικά εξάρια) αλλά και πιο low profile όπως ο Μπίλια έχουν ακουστεί και μένει να δούμε ποιός θα είναι ο εκλεκτός και αν θα υπάρξει.

4. Η αξιοποίηση του Ίσκο

Ο Ίσκο ετοιμάζεται να ξεκινήσει την τρίτη του χρονιά στη Ρεάλ και είναι φανερό πως θέλει να έχει μεγαλύτερο ενεργό ρόλο στην ομάδα. Τις δύο προηγούμενες σεζόν με τον Αντσελότι είχε περισσότερο τον ρόλο του 12ου παίκτη, αν και ειδικά πέρσι βρέθηκε αρκετές φορές στη βασική ενδεκάδα λόγω των διάφορων τραυματισμών. Ο Μπενίτεθ θα πρέπει λοιπόν να του βρει έναν ρόλο-κλειδί στην ομάδα αλλιώς δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί και με αυτόν θέμα, ειδικά με τόσες ομάδες να τον "γλυκοκοιτάζουν".

5. Η επιθετική τριπλέτα

Το ποιός θα παίζει στην τριάδα μπροστά και σε ποιά θέση εξελίσσεται σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Όλα ξεκινούν από τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος παρά τη μέτρια περσινή σεζόν του θα παραμείνει στην ομάδα και υπάρχουν σκέψεις για χρησιμοποίησή του στα αριστερά, στη θέση δηλαδή όπου έκανε φοβερές εμφανίσεις με την Τότεναμ. Αν όμως ο Μπέιλ πάει στα αρστερά, γεννάται το ερώτημα που θα παίζει ο Ρονάλντο. Αν πάει στην κορυφή, θέση για την οποία δεν τρελάινεται κιόλας, αυτό θα σημαίνει πως ο Μπενζεμά δε θα βρει χώρο στην ενδεκάδα ενώ θα υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το ποιός θα παίζει δεξιά. Αν τα πράγματα μείνουν όπως είχαν, η Ρεάλ θα είναι "καταδικασμένη" να χρησιμοποιεί τον Μπέιλ για τρίτη χρονιά στα δεξιά, χωρίς να παίρνει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του ενώ αν αποκτηθεί και ένας πρωτοκλασσάτος σέντερ φορ το ερώτημα θα είναι τι θα γίνει με τον Μπενζεμά. Μπερδευτήκατε; Που να ήσασταν στη θέση του Μπενίτεθ...

Το συμπέρασμα είναι πως το καλοκαίρι αυτό τα καίρια ζητήματα για τη Ρεάλ είναι αρκετά και ο νέος τεχνικός της "βασίλισσας", έχοντας μπει στα βαθιά από τον πρώτο κιόλας μήνα της μεγαλύτερης πρόκλησης της προπονητικής του καριέρας, καλείται να βρει τις πιο κατάλληλες λύσεις έτσι ώστε να ανταπεξέλθει στις τεράστιες απαιτήσεις που υπάρχουν στο κλαμπ.

                                                                                                                                                                                ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΚΑΚΗΣ  

Πίσω

Θέμα: Τα ζητήματα που καίνε τον Μπενίτεθ

Δεν βρέθηκαν σχόλια.