Τι έχουμε δει ως τώρα στο μεταγραφικό παζάρι (Μέρος Β')

2017-07-10 14:12

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματός μας καταγράψαμε τη μεταγραφική δραστηριότητα καθώς και τους στόχους που έχουν κάποια από τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε. Συνεχίζουμε με το δεύτερο μέρος του αφιερώματος.


 

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Η “Γιούβε” μπορεί να έφτασε στην κατάκτηση του έκτου σερί σκουντέτο και του τρίτου συνεχόμενου νταμπλ εντός συνόρων, όμως η χρονιά τελείωσε με την πικρία ενός ακόμη χαμένου τελικού στο Champions League. Οι “μπιανκονέρι” όμως κοιτούν συνεχώς μπροστά και θέλουν αυτό το καλοκαίρι να ενισχυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε να διατηρήσουν την παντοκρατορία τους στην Ιταλία αλλά και να φτάσουν επιτέλους στο μεγάλο τους στόχο, την κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η μόνη ολοκληρωμένη μεταγραφή (εκτός της αγοράς των δανεικών  μέχρι πέρσι Μπενάτια και Κουαδράδο) για την “Κυρία” ως τώρα είναι αυτή του Μπεντακούρ, του 19χρονου μέσου που ήρθε από τη Μπόκα Τζούνιορς σε ένα deal γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες. Στη μεσαία γραμμή πάντως είναι εμφανές καιρό τώρα πως η “Γιούβε” χρειάζεται έναν παίκτη να ανεβάσει το επίπεδο. Από κει και πέρα αναμένεται να ενισχυθεί αρκετά στα άκρα της επίθεσης (πέρσι είχε μοναδικό εξτρέμ τον Κουαδράδο), με τα δημοσιεύματα να θέλουν και τον Ντάγκλας Κόστα και τον Φεντερίκο Μπερναρντέσκι να οδεύουν προς Τορίνο. Ακόμη, η αποχώρηση του Ντάνι Άλβες κάνει επιτακτική την ανάγκη απόκτησης ενός δεξιού οπισθοφύλακα (πρώτος στόχος φέρεται να είναι ο Ντε Σίλιο), ενώ αν τελικά αποχωρήσει και ο Άλεξ Σάντρο (ακούγεται για Τσέλσι) η λογική λέει πως θα πρέπει να κινηθεί και για αριστερό μπακ. Τέλος, σχεδόν τελειωμένη πρέπει να θεωρείται η απόκτηση του Βόιτσεχ Σέζνι, ο οποίος τη σεζόν που θα ξεκινήσει θα είναι αναπληρωματικός του Μπουφόν (ο Νέτο έφυγε για τη Βαλένθια) και στη συνέχεια προορίζεται για διάδοχος του θρυλικού Ιταλού γκολκίπερ.


 

ΡΟΜΑ

Τα τελευταία χρόνια οι Ρωμαίοι βρίσκονται συνεχώς στο κατόπι της Γιουβέντους όσον αφορά τη μάχη του τίτλου στο Καμπιονάτο, όμως στο τέλος δεν καταφέρνουν ποτέ να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Η σεζόν που θα ξεκινήσει θα είναι πολύ διαφορετική για τους “τζιαλορόσι”, αφού πλέον βρίσκονται στη μετά Τότι εποχή, έχουν στις τάξεις τους τον κορυφαίο τεχνικό διευθυντή, τον Μόντσι, στον οποίο έχει πέσει όλο σχεδόν το βάρος της μεταγραφικής ενίσχυσης, ενώ έχουν και νέο προπονητή, με τον πρώην τεχνικό της Σασουόλο, Εουσέμπιο Ντι Φραντζέσκο να είναι ο διάδοχος του Λουστιάνο Σπαλέτι. Η Ρόμα έχει μπει δυναμικά στις μεταγραφές, έχοντας αποκτήσει τον πρώην αρχηγό της Λιόν, Μαξίμ Γκοναλόν, τον μέσο Λορέντσο Πελεγκρίνι, τον αμυντικό Έκτορ Μορένο, καθώς και έναν από τους πιο ταλαντούχους δεξιούς αμυντικούς, τον Έρικ Κάρσντορπ. Η αποχώρηση του Σέζνι επιτάσσει την απόκτηση γκολκίπερ (ακούγεται ο Ντιέγκο Άλβες της Βαλένθια), ενώ μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η άμυνα, αφού αν τελικά αποχωρήσει ο Μανωλάς, σε συνδυασμό και με την παραχώρηση του Ρούντιγκερ στην Τσέλσι, η Ρόμα αποδυναμώνεται επικίνδυνα στα μετόπισθεν.


 

ΜΙΛΑΝ

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για τη μεγάλη πρωταγωνίστρια στο μεταγραφικό παζάρι ως τώρα. Η Μίλαν έχει μπει εδώ και λίγο καιρό σε μια νέα εποχή, μετά την πώληση των μετοχών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στους Κινέζους, με τους νέους ιδιοκτήτες να δείχνουν από τις πρώτες κιόλας στιγμές την πρόθεσή τους να ενισχύσουν την ομάδα και να την ανεβάσουν επίπεδο πραγματοποιώντας μεγάλες μεταγραφές. Οι “ροσονέρι” έχουν προλάβει να κάνουν δικούς τους επτά ποδοσφαιριστές ως τώρα, αναβαθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ έτσι ώστε να γίνουν ξανά πρωταγωνιστές. Ο Μουσάκιο ήταν από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ισπανία με τη Βιγιαρεάλ και πήγε στο “Σαν Σίρο” να ενισχύσει την οπισθοφυλακή, ο Κέσιε τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στην Αταλάντα ως αμυντικό χαφ, ο Ρικάρντο Ροντρίγκες θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αριστερούς μπακ που υπάρχουν (έστω κι αν η κάκιστη πορεία της Βόλφσμπουργκ πέρσι έριξε κάπως τις μετοχές του), στο πρόσωπο του Αντρέ Σίλβα οι Πορτογάλοι έχουν βρει επιτέλους έναν υψηλού επιπέδου σέντερ φορ, ο Αντρέα Κόντι έβγαλε μάτια με την Αταλάντα και θεωρήθηκε δικαίως ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ του πρωταθλήματος, ενώ αρκετά αναμένεται να βοηθήσουν ο Μπορίνι στην επίθεση και ο Τσαλχάνογλου με το εξαιρετικό του πόδι στα στημένα. Παρά τις τόσες και εντυπωσιακές μεταγραφές, οι Μιλανέζοι δε θα σταματήσουν εδώ και δε χρειάζεται να πούμε πως έχουν δημιουργήσει πολύ υψηλές προσδοκίες στους φίλους τους εν όψει της επόμενης σεζόν, οι οποίοι θέλουν να δουν τους επτάκις πρωταθλητές Ευρώπης ξανά στην κορυφή. Το κλίμα ευφορίας που υπάρχει στο “Σαν Σίρο”, βέβαια, κόντεψε να τιναχτεί στον αέρα λόγω του Ντοναρούμα και της αρχικής άρνησης του νεαρού τερματοφύλακα να υπογράψει νέο συμβόλαιο, όμως οι δύο πλευρές στη συνέχεια τα βρήκαν και η ηρεμία επέστρεψε στο Μιλάνο.


    Με την απόκτηση των Μουσάκιο, Κέσιε, Ροντρίγκες και Αντρέ Σίλβα, η Μίλαν έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της στο φετινό μεταγραφικό παζάρι

 

ΙΝΤΕΡ

Η συμπολίτισσα της Μίλαν έχει περάσει και αυτή σε κινεζικά χέρια και φυσικά έχει πολλά εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα να ξοδέψει στο μεταγραφικό παζάρι, προκειμένου να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις του ιταλικού πρωταθλήματος αλλά και στο Champions League και να αφήσει πίσω της τις μετριότατες τελευταίες χρονιές. Σε αντίθεση με τους “ροσονέρι”, οι “νερατζούρι” δεν έχουν δραστηριοποιηθεί έντονα στη μεταγραφική περίοδο ως τώρα, αφού πρώτα θέλησαν να πουλήσουν κάποιους παίκτες που δεν υπολογίζονταν, για να συμμορφωθούν με το Financial Fair Play, όμως πλέον θέλουν να κάνουν δυναμικό μπάσιμο, απαντώντας παράλληλα και στις κινήσεις της Μίλαν. Για την ώρα οι Μιλανέζοι έχουν προχωρήσει στην απόκτηση του τερματοφύλακα Παντέλι ως μπακ απ του Χαντάνοβιτς αλλά και σε αυτή του Σκρίνιαρ από τη Σαμπντόρια για να δυναμώσει το κέντρο της άμυνας, ωστόσο αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα, τα σπουδαία έρχονται για τους “νερατζούρι”, οι οποίοι έχουν και νέο προπονητή, τον Λουστιάνο Σπαλέτι. Η μεταγραφή του Μπόρχα Βαλέρο από τη Φιορεντίνα θεωρείται θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί, η Ίντερ βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι για Μανωλά, ενώ από κει και πέρα έχει ως στόχο μεγάλα ονόματα όπως Ντι Μαρία και ο Χάμες Ροντρίγκες.


 

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Όντας η αδιαμφισβήτητη κυρίαρχος στη Γερμανία, η Μπάγερν Μονάχου στοχεύει πάντα πιο ψηλά, στην κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής, όπου δεν κατάφερε να φτάσει πέρσι και γι' αυτό η πρώτη χρονιά του Αντσελότι στο Μόναχο κρίνεται απλώς καλή. Οι Βαυαροί, οι οποίοι πλέον θα πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς τους Φίλιπ Λαμ και Τσάμπι Αλόνσο που κρέμασαν τα παπούτσια τους, έχουν προχωρήσει σε αρκετές κινήσεις για την ενίσχυσή τους. Από τον περασμένο χειμώνα είχαν κλείσει δύο παίκτες που ξεχώρισαν με τη φανέλα της Χόφενχαϊμ και ήταν μέλη της εθνικής Γερμανίας στο πρόσφατο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, τον αμυντικό Νίκλας Ζούλε και τον μέσο Σεμπάστιαν Ρούντι, οι οποίοι θα ενταχθούν τώρα στο ρόστερ της ομάδας. Από κει και πέρα, ενίσχυση υπήρξε και στα εξτρέμ, με τον Σερζ Νιαμπρί να αποκτάται από τη Βέρντερ Βρέμης έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για 21 εκατομμύρια αγοράστηκε και ο Κίνγκσλεϊ Κομάν από τη Γιουβέντους, που αγωνιζόταν δανεικός στους Βαυαρούς την προηγούμενη διετία. Η πιο σημαντική μεταγραφή για την ώρα όμως είναι η απόκτηση του Κορεντίν Τολισό από τη Λιόν, για την απόκτηση του οποίου η πρωταθλήτρια Γερμανίας έβγαλε από τα ταμεία της 41,5 εκατομμύρια ευρώ και έκανε τον 22χρονο ταλαντούχο Γάλλο μέσο την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της, ξεπερνώντας κατά ενάμιση εκατομμύριο τη μετακίνηση του Χάβι Μαρτίνεθ στο “Allianz Arena”. Όσον αφορά τη συνέχεια, η Μπάγερν κοιτά πάντα περιπτώσεις παικτών όπως ο Γκορέτσκα, που έβγαλε μάτια με τις εμφανίσεις του στο Συνομοσπονδιών, ενώ μεγάλος στόχος-όσο και δύσκολος-είναι ο Αλέξις Σάντσες.


    Ο Τολισό έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των Βαυαρών

 

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Το πρότζεκτ με τον Τούχελ δε λειτούργησε όπως ακριβώς περίμεναν οι Βεστφαλοί και ο νεαρός Γερμανός τεχνικός αποχώρησε αυτό το καλοκαίρι, για να τον διαδεχθεί ο Πέτερ Μπος, ο Ολλανδός προπονητής που παρουσίασε στο ευρωπαϊκό κοινό έναν εντυπωσιακό Άγιαξ πέρσι, με τον οποίο έφτασε ως τον τελικό του Europa League. Η Μπορούσια έχει ενισχυθεί με ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών από τη Bundesliga, όπως τον μέσο Μαχμούντ Νταχούντ από τη Γκλάντμπαχ, τον αμυντικό Εμέρ Τοπράκ από τη Λεβερκούζεν και τον μεσοεπιθετικό Μαξιμίλιαν Φίλιπ από τη Φράιμπουργκ. Οι Βεστφαλοί έχουν στις τάξεις τους μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τα οποία όπως είναι φυσικό τα “γλυκοκοιτάζουν” τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ (πρώτον απ' όλους τον Ντεμπελέ), ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος λογικά θα αποχαιρετήσει το “Signal Iduna Park”. Γενικότερα η Ντόρτμουντ της νέας σεζόν θα είναι και πάλι ένα ερωτηματικό.


 

ΜΟΝΑΚΟ

Η Μονακό εντυπωσίασε τους πάντες με το ποδόσφαιρο που έπαιξε την περασμένη σεζόν, φτάνοντας παράλληλα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Γαλλίας ξανά μετά το 2000 αλλά και ως τα ημιτελικά του Champions League. Διαθέτοντας μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη, ήταν δεδομένο πως αυτό το καλοκαίρι οι κορυφαίοι σύλλογοι θα της χτυπήσουν την πόρτα. Έχει ήδη αποχωριστεί τους Μπερνάρντο Σίλβα (Σίτι), Ντιράρ (Φενέρμπαχτσε) και Ζερμέν (Μαρσέιγ), ενώ είναι πολύ πιθανό να πάρουν μεταγραφή κι άλλοι παίκτες, όπως ο Μεντί, ο Μπακαγιόκο ή ο Λεμάρ. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση Εμπαπέ, με τον 18χρονο φορ να είναι σχεδόν βέβαιο πως θα γίνει η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία αν παραχωρηθεί αυτό το καλοκαίρι. Από κει και πέρα όμως οι Μονεγάσκοι έχουν φροντίσει για την ενίσχυσή τους, επενδύοντας πάλι σε ελπιδοφόρους παίκτες. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου στο χώρό του κέντρου, ο Γιούρι Τίλεμανς, αποκτήθηκε από την Άντερλεχτ έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ακολούθησαν κι άλλοι, όπως ο Σουαλιό Μεϊτέ, ο Τζόρντι Εμπουλά, ο Τερένς Κονγκολό, Ζορντί Γκασπάρ και ο Κορεντέν Ζαν, με τον Ντιέγκο Μπενάλιο επίσης να αποκτάται για να βοηθήσει με την εμπειρία του κάτω από τα δοκάρια.


    Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πλανήτη θα φορά πλέον τη φανέλα της Μονακό

 

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Να ξεχάσει όσο δυνατόν γρηγορότερα θέλει την περσινή χρονιά η Παρί. Μία χρονιά στην οποία όχι μόνο έπαθε το κάζο του αιώνα από τη Μπαρτσελόνα στο Champions League (η ήττα με 6-1 στη ρεβάνς έχοντας νικήσει 4-0 στο πρώτο ματς), αλλά είδε και τη Μονακό να διακόπτει την τετραετή κυριαρχία της στο Σαμπιονά. Οι Παριζιάνοι θέλουν να επανέλθουν δριμύτεροι, ωστόσο μέχρι τώρα η μόνη μεταγραφή που έχουν ολοκληρώσει είναι ο αριστερός οπισθοφύλακας Γιούρι από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Στα θετικά είναι το ότι έπεισαν τον Βεράτι να παραμείνει παρά την εμφανή επιθυμία του Ιταλού μέσου να μετακινηθεί στη Μπαρτσελόνα και όπως σε κάθε μεταγραφική περίοδο έχουν θέσει τον πήχη πολύ ψηλά, με παίκτες όπως ο Εμπαπέ, ο Χάμες Ροντρίγκες και ο Κουτίνιο να βρίσκονται στη λίστα τους, μιας και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποδείχθηκε για ένα ακόμη καλοκαίρι άπιαστο όνειρο.

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΚΑΚΗΣ

Πίσω