Υπόθεση Ντε Χέα, το απόλυτο μεταγραφικό φιάσκο!

2015-10-06 17:39

Και ξαφνικά, εκεί που όλα έδειχναν πως η πολυσυζητημένη μετακίνηση του Νταβίντ Ντε Χέα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε επιτέλους να πραγματοποιηθεί έστω και τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου, τα πάντα ανατράπηκαν με την είδηση πως οι άνθρωποι της “βασίλισσας” δεν έστειλαν εγκαίρως το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή στα γραφεία της ισπανικής ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα η μεταγραφή να θεωρηθεί εκπρόθεσμη και να μη μπορεί να πραγματοποιηθεί! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Εδώ και μήνες, πριν ακόμη να ξεκινήσει η θερινή μεταγραφική περίοδος, ήταν γνωστό πως η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε να εντάξει στο δυναμικό της τον γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νταβίντ Ντε Χέα, στο πρόσωπο του οποίου έβλεπε τον ιδανικό αντικαταστάστη του Ίκερ Κασίγιας. Ισπανός, και μάλιστα Μαδριλένος, μόλις 24 ετών, έχοντας πίσω του τέσσερα χρόνια θητεία στην Premier League κάτω από τα δοκάρια της Γιουνάιτεντ, στη διάρκεια των οποίων εξελίχθηκε από έναν απλά ταλαντούχο τερματοφύλακα σε έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο στη θέση αυτή, ο Ντε Χέα αποτελούσε τον καταλληλότερο άνθρωπο για να υπερασπιστεί τα γκολπόστ της Ρεάλ τα επόμενα χρόνια προσφέροντας εγγύηση και ασφάλεια κάτω από αυτά.

Από τη μεριά του, και ο Ντε Χέα είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή στους ανθρώπους της Γιουνάιτεντ πως επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου”, όμως μία μεταγραφή η οποία θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί στην αρχή του καλοκαιριού, έγινε σήριαλ τριών και πλέον μηνών και ακόμη δεν έχουμε δει όλα τα επεισόδια! Κύρια αιτία για μία υπόθεση η οποία πλέον έχει κουράσει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη ήταν η πεισματική άρνηση της Γιουνάιτεντ να ανάψει το “πράσινο φως” για τη μεταγραφή, αγνοώντας παντελώς πως το συμβόλαιο του 24χρονου τερματοφύλακα λήγει το επόμενο καλοκαίρι και επομένως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τον χάσει του χρόνου χωρίς να μπει ούτε μία λίρα στα ταμεία του συλλόγου.

Οι ιθύνοντες των “κόκκινων διαβόλων”, και συγκεκριμένα ο προπονητής της ομάδας Λούις Φαν Χάαλ και ο εκτελεστικός της διευθυντής Εντ Γούντγουορντ, έμοιαζαν αποφασισμένοι να κάνουν δύσκολη τη ζωή της Ρεάλ και του Ντε Χέα αυτό το καλοκαίρι και φυσικά τα κατάφεραν. Στην αρχή ήταν οι παράλογες αξιώσεις (40 εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη που μένει ελεύθερος του χρόνου, στη συνέχεια η απαίτηση να συμπεριληφθεί στο deal για τον Ντε Χέα ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος τελικά όχι μόνο δεν αποχώρησε από τη “βασίλισσα” αλλά ανανέωσε ως το 2020 και θα είναι ο πρώτος αρχηγός της, και αργότερα, όταν στο Μάντσεστερ κατάλαβαν πολύ καλά πως ο Ράμος δεν πρόκειται να φορέσει τη φανέλα των “μπέμπηδων”, συνέχιζαν να βάζουν εμπόδια στη μετακίνηση του Ντε Χέα στη Ρεάλ. Βλέπετε, στο στρατόπεδο της Γιουνάιτεντ το πήραν πατριωτικά το θέμα με τον Ισπανό, αφού από τη μία έχουν βαρεθεί να βλέπουν πολλούς από τους “αστέρες” τους να καταλήγουν στη Μαδρίτη τα τελευταία χρόνια (Μπέκαμ, Βαν Νίστελρόι, Κριστιάνο Ρονάλντο), από την άλλη όλη τους αυτή η στάση ήταν και ένα “καψώνι” στον Ντε Χέα, θέλοντας ίσως να του στείλουν ένα μήνυμα πως δε γίνεται ένας 24χρονος να αναστατώνει έναν τόσο μεγάλο σύλλογο με τα καμώματά του. Έτσι, πολλοί ήταν αυτοί που εκτιμούσαν ότι η υπόθεση αυτή θα κριθεί ακόμη και τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου και τελικά είχαν απόλυτο δίκιο.

    Μετά το φιάσκο της μεταγραφής του Ντε Χέα, ο Λούις Φαν Χάαλ περιμένει τον Ισπανό πίσω ξανά στο "Ολντ Τράφορντ"

Χθες το απόγευμα (31/8), την τελευταία μέρα των μεταγραφών για την Ισπανία, τα ισπανικά και τα βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως επιτεύχθηκε επιτέλους συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για τη μετακίνηση του Ντε Χέα στη Ρεάλ. Και ενώ όλα ήταν έτοιμα για τις επίσημες ανακοινώσεις, με τη “βασίλισσα” να είναι έτοιμη να δώσει τον Κέιλορ Νάβας στη Γιουνάιτεντ και να προγραμματίζει ακόμη και την επίσημη παρουσίαση του Ντε Χέα στο “Μπερναμπέου”, λίγο μετά τα μεσάνυχτα το θρίλερ συνεχίστηκε παίρνοντας απρόσμενη τροπή. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστειλε υπογεγραμμένα τα χαρτιά της συμφωνίας στις 23:59 (!), ένα λεπτό δηλαδή πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να μην προλάβει να στείλει το συμβόλαιο του παίκτη εγκαίρως στην ομοσπονδία (το έκανε στις 00:28) και εκείνη με τη σειρά της να μην επικυρώνει τη μεταγραφή! Μιλάμε για το απόλυτο μεταγραφικό φιάσκο, που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει, πόσο μάλλον ανάμεσα σε κορυφαίες ομάδες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!

Τι ακριβώς συνέβη όμως και φτάσαμε σε αυτό το φιάσκο; Εν έτει 2015, είναι σίγουρα δύσκολο να πιστέψει κανείς πως μία μεταγραφή χάλασε επειδή δε στάλθηκε ένα φαξ εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου και το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η υπόθεση έχει ακόμη ψωμί και θα αποκαλυφθούν αρκετά ακόμη στη συνέχεια.

    Ο Νταβίντ Ντε Χέα είναι αναγκασμένος να μείνει για άλλη μια χρονιά στο Μάντσεστερ

Το μεγάλο ερώτημα είναι τί θα γίνει τώρα και προπάντων πώς ο Ντε Χέα θα επιστρέψει στο Μάντσεστερ να συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουνάιτεντ μετά από όσα έχουν προηγηθεί. Θυμίζουμε πως ο Ισπανός γκολκίπερ έχει παραγκωνιστεί φέτος και δεν έχει βρεθεί στην αποστολή της ομάδας σε κανένα από τα έξι παιχνίδια της (τέσσερα για το πρωτάθλημα και δύο με τη Μπριζ στα προκριματικά του Champions League), με τον Φαν Χάαλ να έχει δώσει φανέλα βασικού στον Ρομέρο, και πλέον θα είναι πολύ δύσκολο να επανενταχθεί στην ομάδα, την ώρα που και η σχέση του με τον κόσμο της Γιουνάιτεντ έχει διαταραχθεί. Στην άλλη πλευρά, άβολη θα είναι η κατάσταση και για τον Κέιλορ Νάβας, ο οποίος ναι μεν θα έχει εξασφαλισμένη θέση βασικού στη Ρεάλ, όμως η “βασίλισσα” δε δίστασε να τον “θυσιάσει” προκειμένου να αποκτήσει τον Ντε Χέα και ο Κοσταρικανός είναι απογοητευμένος με τη στάση της ομάδας του.

Ακόμη και μετά το "ναυάγιο", η Ρεάλ παρουσιαζόταν πρόθυμη να κάνει ό, τι περνούσε από το χέρι της για να ολοκληρώσει το deal προσφεύγοντας στη FIFA και προσπαθώντας να αποδείξει ότι η μεταγραφή ήταν εντός προθεσμίας αλλά όπως αναφέρουν από την Ισπανία κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και έτσι η μεταγραφή χαλάει οριστικά. Η πλευρά των Μαδριλένων κατηγορεί ακόμη και την ίδια τη Γιουνάιτεντ για καθυστέρηση αποστολής των εγγράφων, μάλιστα αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου προκειμένου να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη και το μόνο βέβαιο είναι πως το σήριαλ-ή μήπως να πούμε καλύτερα θρίλερ;-με πρωταγωνιστή τον Νταβίντ Ντε Χέα θα έχει ακόμη πολλά επεισόδια.

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΚΑΚΗΣ

Πίσω